Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Vad är likheten mellan en ingenjör och en socionom?

Läser ett pressmeddelande från Högskolan Väst och får anledning att fundera över likheten mellan en ingenjör och en socionom. Det räcker inte med att vara duktig och kompetent, man måste också förstå vem man tjänar och vad kvalitet är för dem. Oavsett om man ska göra en mobiltelefon eller möter människor i socialt arbete. Stefan och Yvonne Lagrosen beskriver det i sin bok Mänsklig kvalitetsutveckling som en livsfilosofi. De menar att man måste må bra själv för att kunna ge andra kvalitet och att kvalitet skapas med ödmjukhet och empati.

Det finns mycket att spinna vidare på där, men just nu fastnar jag mest för det där första, att man måste må bra själv för att kunna ge andra kvalitet. Det där känner vi alla igen, det är riktigt tufft att arbeta med socialt arbete när man själv har det tufft. Nu är det dags för sommar och förhoppningsvis finns fler chanser än vanligt att ta hand om oss själva. En av mina söner fick i sommarläxa att skriva till fröken och berätta hur de kopplar av. Bra tanke, när vi annars lätt fastnar i fällan om alla kul saker vi vill göra. Tid för att koppla av kommer inte alltid av sig självt. Det behöver jag fundera mer på.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar