Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete / Utredning och insats

Utredning av barn som far illa – ett samtal med Anna-Lena Lindqvist och Madeleine Cocozza

Att utreda barn som far illa är svårt och det blir inte lättare när personalen inte stannar och blir allt yngre och mindre erfarna. Sociala Nätets Kristina Granath samtalar med Anna-Lena Lindqvist och Madeleine Cocozza om det som är problematiskt, om förändringsarbeten som redan pågår och vad som borde göras framöver. Vad gynnar barnen?

bild

Ämnet är aktuellt sedan en längre tid och många initiativ har gjorts för att förbättra situationen. I senaste Akademikern kan vi läsa om förslaget att inrätta specialisttjänster. Igår uppdaterade jag med nyheten att det är dags att rekvirera statsbidrag för kompetensutveckling inom den sociala barn- och ungdomsvården. Om några veckor hålls en konferens Hur håller vi kvalitén hög när personalen flyr?. Och när jag precis skrivit klart detta meddelar SVT Uppland att socialsekreterare med myndighetsutövande arbetsuppgifter i Uppsala ska få högre lön. Ännu mer pågår, berätta gärna för oss andra i kommentarsfältet.

Läs mer om situationen för socialsekreterarna som utreder barn på Sociala Nätet och SocialVetenskap.se.

Du kan lyssna på programmet här nedan. Podcasten går också att spara som fil, högerklicka och spara. Om du vill lyssna på mobilen är det enklast, tycker jag, att prenumerera på programmen från itunes genom en app för podcasts.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar