Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Tröst

Jag hade tänkt fortsätta skriva om kommunernas förändringsarbete, men det går inte idag. Klockan 11 begraver vi min far. Han dog i lunginflammation, 93 år gammal, efter ett lyckligt och friskt liv. På sjukhuset, dagen innan, mådde han lite bättre. ”Det är tråkigt här”, sa han. ”Berätta hur det står till i världen. Hur går det för Obama?”

Förra våren sa han – efter övertalning av oss döttrar – ja till hjälp med middagsmat och lite hemsysslor från hemtjänsten. Några veckor senarehade det vänt. Jo, det var allt skönt att slippa släpa matkassar, det var svårt att balansera med käppen. Och tänk, att få varm middagsmat. De unga männen och kvinnorna från olika länder var ju så trevliga också. Upplivad berättade han om deras samtal som spände över stort och smått, dåtid och nutid.

Vi gladdes åt att allt fungerade. Att personalen tyckte om att arbeta med människor och trivdes med sitt arbete. Att de hade förutsättningar att göra ett bra jobb. Och att ledningen såg till att diskussionen om värderingar och arbetssätt hölls levande.

Det är till stor tröst.

Karin Mossler

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar