Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Torsdag morgon, dagen efter att vår utredning lämnats till regeringen

Torsdag morgon, dagen efter att vår utredning lämnats till regeringen. Inte för att det är sådär himla märkvärdigt att offentliggöra en statlig utredning, men det har ändå varit rätt mycket som ska falla på plats de sista dagarna. Och för egen del må väl erkännas att det känns lite speciellt att ordna en presskonferens i pressrummet på Rosenbad.

Hade följaktligen tänkt ta en välförtjänt sovmorgon, men eftersom resten av familjen drog igång som vanligt blev det ingenting av det. Satte mig med en kopp kaffe i stället och kollade igenom morgontidningen och nyheterna på nätet, men hittade ingenting mer än en artikel i Dagens Nyheter. Däremot hade både SKL och Akademikerförbundet SSR kommentarer på sina hemsidor.

Och – båda uttryckte ett starkt stöd för utredningens förslag! Inte reservationslöst, och inte i alla detaljer. Men ett starkt principiellt stöd för den övergripande inriktning vi föreslår.

Kul förstås för oss som arbetat med utredningen. Men ännu viktigare att företrädare för såväl kommunerna (SKL) som de anställda (SSR) säger att de är beredda att ta sin del av ansvaret för en långsiktig kunskapsutveckling inom socialtjänsten.

Martin Börjeson

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar