Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Tillställning om inställning del 2Tillgängligheten i samhället beror på våra attityder!

Kan du tänka dig att be en psykiskt sjuk person passa dina barn? Denna fråga finns med i en studie av svenska folkets attityder till psykisk sjukdom. Det finns ett hundratal internationella studier på området som visar att allmänheten har en ganska bristfällig kunskap om psykisk sjukdom. Man kan i studierna se attityder om att psykiskt sjuka är oförutsägbara, farliga, våldsbenägna. Det väcker rädsla men också känslan av att tycka synd om och att dessa måste tas om hand. Nu har den första svenska studien gjorts och den avslöjar också många fördomar. Du kan hitta Lars Hanssons studie här.

Med utgångspunkt från denna studie kommer man att dra igång en kampanj för att arbeta med attityderna i samhället. Du kommer att se det i media, men en stor del av kampanjen är fokuserad på att använda kraften i de personliga mötena och erfarenheterna. 120 attitydambassadörer är färdigutbildade för att berätta om sina erfarenheter. Ta chansen att använda er av dem i era egna utbildningar tex. Kontakt med dem kan få genom NSPH som samordnar detta.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar