Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Stolta för att vi kan göra skillnad

Ibland känns det som att nyheterna upprepar sig själva och inte kommer med något nytt. Vilket man ju kan tycka att nyheter borde göra. Just nu har jag uppdaterat med en hel del nyheter som gör skäl för namnet. Tycker i alla fall jag, läs så får du göra ding egen bedömning.
Nyhetsbevakningen har ju diskuterats mycket senaste veckorna. Hur blir vår verklighetsbild formad när vi oftast bara får de nyheter som pekar på sådant som inte fungerar, är fel eller katastrofalt? I SvD skriver Jenny Nordberg idag om att vi lever i världens rikaste kontinent, men att de flesta länder i Europa ändå inte anser sig ha råd att möta upp flyktingströmmen från Syrien. Jag pratar med mina barn om det där ibland. Att vi är så enormt rika, även om de inte alls får allt det där de vill ha, vi kör i gamla bilar och inte åker till Thailand på vintern. Vad vi gör av det vi har är en prioritering. Vänner som levt i andra länder berättar fantastiska historier om hur de fattigaste delar med sig till den som är ännu mer drabbad. I Sverige finns det tyvärr en partipolitisk poäng att meddela hur svårt läge Sverige befinner sig i, trots att vi lever i ett av de rikaste länderna på jorden. I nyheterna möter vi hela tiden det som inte fungerar och förklaringarna som ofta handlar om brist på pengar. Om en utfattig kvinna kan ge något som får göra skillnad, tänk så enormt mycket vi kan göra för att göra skillnad. Det bästa med det är ju att vi redan gör det. Vi har en gemensam kassa som vi använder för att förändra världen, vårt land och människors villkor. Det kan vi vara stolta för! Och aldrig ger vi upp om att göra det ännu bättre!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar