Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Rätt man – och kvinna – på rätt plats!

Rätt man – eller kvinna – på rätt plats. Det spelar roll vem som gör vad. Vill vi ha ett kvalificerat arbete gjort behöver vi ha rätt person som kommer och utför det. Vi ber knappast låssmeden dra om elen i huset, även om låssmeder tydligen är en hett efterfrågad grupp arbetare just nu. När det gäller socialt arbete är det många socionomer men också många andra yrkeskategorier inblandade. Jag tycker att vi ska bjuda in varandra till ett gott samarbete, men samtidigt tänka efter vem som egentligen är bäst lämpad att göra vad. En utbildning ger en viss legitimitet, erfarenhet kan vara ovärderlig och vår egen inställning och vårt intresser avgör också hur bra vi blir på det vi gör.

Regeringen har senaste veckorna tagit initiativ i behörighetsfrågorna. Krav på behörighet föreslås för att få utföra vissa uppgifter inom den sociala barn- och ungdomsvården och Socialstyrelsen har fått i uppdrag att utreda behovet av en legitimation för kuratorer i hälso- och sjukvården. Mer om det kan du läsa i nyhetsrapporteringen. Och berätta sen gärna vad du tycker!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar