Share This Post

Böcker / Metoder / Okategoriserade

Mod att vara sårbar i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete


Mod att vara sårbar

ID: 2702250699
Författare: http://www.libris.se/mod-att-vara-sarbar.html
Förlag: Libris
ISBN: 9789173873352
Utgivningsår: 2014

Varje gång vi möter någon för första gången, försöker vara kreativa eller inleder ett samtal som vi vet kan bli svårt tar vi en risk. Vi känner oss osäkra och utsatta. Vi känner oss sårbara.

De flesta av oss kämpar emot de känslorna – vi vill ge intryck av att ha situationen under kontroll.

Sociologen Brené Brown utmanar oss att möta sårbarheten på ett annat sätt.

Vi tror att vi vet att sårbarhet är samma sak som svaghet, men tänk om sårbarheten i själva verket är en kraftkälla, en styrka? När vi stänger till för andra och inte visar vilka vi verkligen är, då skapar vi också ett avstånd till de människor, känslor och händelser som ger våra liv mening och riktning.

Brené Brown är sociologen som har fått miljoner människor att fundera över sårbarhet och skamtålighet som förutsättningar för ett lyckligt liv. Mod att vara sårbar bygger på tolv års forskning med intervjuer bland män och kvinnor, studenter, psykologer, sociologer, lärare – och på många möten med människor som har lyssnat till hennes föredrag och kommit fram för att tala med henne efteråt. De har berättat om föräldraskap, relationer, kärlek, arbete, vänskap, yrkesliv och ledarskap.

Brené Brown har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar