Share This Post

Människohandel / Okategoriserade / Socialt arbete

Människohandel – ett samtal med Ingrid Åkerman och Maria Ahlin

Veckan innan jul är det dags för ämnet människohandel. Vi som funderar på julgåvor till dem vi har nära och kanske också på hur vi kan dela med oss till andra. Hösten har varit full av debatt om tiggare och avsaknaden av fällande domar för människohandel och om EU-medborgare som utnyttjas och förs runt i Europa.

I andra avsnittet i vår podcast har vi kallat in Ingrid Åkerman, socionom som arbetat många år mot människohandel, och Maria Ahlin, som grundat organisationen Freethem. Vi ville prata om människohandel för att vi som arbetar med socialt arbete ska ha tillräcklig insikt för att se det där det finns och för att vi ska veta vad i all världen man gör när man anar att någon kan vara utsatt för människohandel. Vi pratar om svenska och utländska barn behandlas på samma sätt av socialtjänsten? Och hur det kommer det sig att verkligheten på gatorna ser så olika ut i olika kommuner? Och är det egentligen någon mening för polisen att lägga ner utredningsarbete på människohandel när domarna nästan alltid uteblir? Om detta och mycket annat kan du höra i Sociala Nätets podcast om människohandel.

Avsnittet sponsras av SocialVetenskap.se, som fyller 10 år i år! Sidan är ett samarbete mellan FORSA, Sociala Nätet och Akademikerförbundet SSR och fungerar ungefär som Sociala Nätet men med den stora skillnaden att där handlar ALLT om svenska forskningsresultat om socialt arbete. Välkommen dit!

I vårt bibliotek hittar du massor av information om människohandel. Där samlas också tidigare nyheter och på SocialVetenskap.se hittar du forskning om människohandel.

Välkommen att lyssna, läsa, tipsa om något du vill ha med och diskutera!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar