Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Jag hoppas att Soc-skriket är början på en större protestvåg som involverar hela Sverige

I kväll kl 18 så kommer en massa personal inom socialtjänsten ha ett manifest där de under en ( 1 ) minut kommer att skrika sig hesa för att uppmärksamma politikerna på hur läget ser ut inom socialtjänsten. Det här är i Stockholm, men jag hoppas för guds skull att det här bara är början på en större protestvåg som involverar hela Sverige.

Jag hade tänkt åka dit fast jag bor i Gävle, jag hade tänkt åka tåg i 4 timmar t/r för att stå på Stadshusets innergård och vråla i en minut. Jag hade tänkt mig vara en representant för familjehemmen, fast jag inte är familjehem längre utan bara en föreläsare….

Men så fick min yngsta dotter magsjuka i natt. Åååååå vad jag blev frustrerad, men det hjälpte inte att svära (tyst för mig själv såklart, inte åt min dotter för magsjuka kan hon ju inte rå för) Jag är ledsen men jag kan inte komma till Stockholm i dag och protester med socialtjänstemän på soc-skriket som jag tänkt.

Jag lovar däremot att göra mitt bästa för att arbeta för att socialtjänsten och familjehemmen får bättre resurser;
jag kommer att skriva artiklar och bloggtexter som kommer att lyfta att vi behöver samarbeta mera för att kunna påverka politikerna att förbättra familjehemsvården och att det inte bara ska vara fina ord i lagtext och utbildningsmaterial, utan att de fina orden ska beskriva verkligheten för all socialtjänst och familjehemsvård.

Jag hoppas att den här manifestationen för socialtjänsten kommer att spridas över Sverige, att det blir STÖRRE och involverar fler socialtjänster och familjehem.
Det är tillsammans vi är starka och för att få till en förändring går det inte att bara titta på sin egen situation och säga “vi har det i alla fall bra” utan vi behöver vara solidarisk och arbetat för att alla ska ha en bra arbetssituation.

Det finns ingen motsättning mellan att känna engagemang för att hjälpa människor i svåra livssituationer och uppleva att jag känner mig trygg i min arbetssituation, tvärtom så ger bra resurser ett bättre resultat.

Jag hoppas att ni som faktiskt bor i närheten av Stockholm ansluter er till Soc-skriket: https://www.facebook.com/events/824706400921154/

Eva-Lena Edholm, föreläsare

Hemsida: www.evalenaedholm.se 
Blogg: www.evalenaedholm.se/blogg
twitter: @evalenaedholm.se
facebook: www.facebook.com/EvaLenaEdholmForelasareHandledareOchKonsult

Mail: info@evalenaedholm.se

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar