Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Informationsteknik i socialt arbete?

Konsten är att se möjligheterna i ny teknik. Och kanske ligger konsten också i att bortse från onödig teknik. Inget av det är enkelt…

Socialt arbete har sin grund i mötet mellan människor och nu kan möten mellan människor ske på alla möjliga vis. Med hjälp av telefoner, skärmar och kameror, tangentbord och chattar, facebook, twitter och You Tube kan vi kommunicera med varandra. Spelar det någon roll för socialt arbete? Finns det något där vi borde ta till vara? Eller gör vi oss den bästa tjänsten genom att strunta i alltihop?

Såg ni kungen berätta om Viktorias förlovning på You Tube? Om ni gjort det, måste man väl ändå säga att det var ett lyckat sätt att berätta? Men om man har ett icke-kommersiellt budskap och inte är kungen eller ett multinationellt företag, kan då tex You Tube vara ett sätt att lyfta fram sitt budskap? Och hur skulle man göra då? Jag fick en inbjudan från ABF-Stockholm och Nätverket KONDUKTOR till ett heldagsseminarium om marknadsföring, med fokus på icke-kommersiella budskap på YouTube: YouTube – kan det verkligen vara något för oss? Inbjudan riktar sig i huvudsak till myndigheter och organisationer i Sverige och jag måste säga att det gör mig lite nyfiken. Funkar det? Nu tror jag inte att jag kan gå på det där seminariet, men du kanske kan och kan skriva och berätta för oss andra sen?

En sak, som jag tror att vi är överens om, som är till stor nytta för oss är möjligheten att hämta information på Internet. Men inte heller det är enkelt, varken för den som vill informera eller för den som vill ha informationen. Alltså byggs hemsidor om. Igen och igen. Förra veckan kom Socialstyrelsens nya hemsida och i morgon ska jag på lanseringen av en annan förnyad hemsida. Återkommer med rapport från det tillfället.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar