Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Grattis FORSA – här kommer en jubileumspodcast!

FORSA fyller 30 år, Socialvetenskaplig tidskrift 20 år och SocialVetenskap.se 10 år. Det firar vi med att göra en jubileumspodcast. Sociala Nätet och FORSA startade tillsammans SocialVetenskap.se och har sedan dess drivit den tillsammans. FORSA är en spännande organisation tycker jag. Där får man tycka saker. Där ryms massor av engagemang och en okuvlig vilja att göra det sociala arbetet bättre. Och där finns en vilja till förutsättningslösa samtal där alla får vara med. Det gillar jag! Jag har intervjuat flera personer och lärt mig nya saker om både FORSA och socialt arbete under de senaste trettio åren. Men mest av allt har jag blivit ytterligare lite utmanad i tanken när vi i det andra avsnittet samtalar om socialt arbete just nu och de utmaningar som finns. I det första avsnittet samtalar vi om vad som hänt under de trettio åren.

I podcasten får du veta att man inte får slå forskning i huvudet på folk. Vi samtalar om hur synen på socialt arbete ändrats genom åren och därmed också politiken och praktiken. Vi har fått höra mycket om hur viktigt det är att hålla sig uppdaterad med forskning, men här talar vi också om det viktiga i att forskare har kontakt med praktiken och att forskningen inte bara styrs av dem som ger finansieringen. Om detta och mycket mer kan du höra om i jubileumspodcastens två avsnitt, ett med tillbakablick och ett med framåtblick.

Här är programmens gäster:
Tapio Salonen, professor och dekan Malmö högskola och ordförande i FORSA 2000-2006.
Ulf Hyvönen, FoUI chef Kommunförbundet Norrbotten och FORSA:s styrelse.
Kerstin Svensson, professor och prefekt Lunds Universitet. Ordförande i FORSA 2006-2010.
Martin Börjeson, docent Linköpings universitet. Ordförande i FORSA from 2014.
Kerstin Johansson, fil.dr. och universitetslektor. Tidigare FORSA:s styrelse.
Torbjörn Hjorth, docent Lunds universitet och korresponderande redaktör för Socialvetenskaplig tidskrift from 2015.
Elisabet Cedersund, professor Linköpings Universitet och Högskolan i Jönköping. Ordförande i FORSA 2011-2014.

Du kan läsa mer om FORSA här, om Socialvetenskaplig tidskrift här och SocialVetenskap.se här. Socialvetenskaplig tidskrifts alla artiklar och temanummer finns här. Karin Nyberg, socionomen som tecknar seriestrippar kan du läsa mer om här. Nordic Social Work Research kan du läsa mer om här.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar