Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Utbildning i digital kompetens

Wednesday, November 29, 2017

Arbetsförmedlingen och Google släpper en ny internetbaserad utbildning, Digitala jag. Syftet är att fler ska bli tryggare i att använda digitala tjänster.

Arbetsförmedlingen bygger successivt ut sina digitala tjänster. Tanken är att arbetssökande och arbetsgivare ska kunna ta del av Arbetsförmedlingens olika tjänster på distans, via webben eller mobilen. Samtidigt är digital kompetens – kunskaper, färdigheter, attityder – viktig på framtidens arbetsmarknad.

Nu lanserar Arbetsförmedlingen och Google en utbildning i grundläggande digital kompetens. Utbildningen riktar sig till dem som känner sig osäkra på hur man till exempel använder e-legitimation, söker jobb online, använder sociala medier eller surfar säkert.

–   Vi har en hög digital kompetens i Sverige överlag, samtidigt är det ganska många som känner sig osäkra när de ska använda olika digitala tjänster. Därför är vi glada över det här samarbetet med Google som vi tror kan öka den digitala tryggheten hos medborgare, framförallt för de som är arbetssökande, säger Erik Sandström, chef för Arbetsförmedlingen direkt.

Utbildningen, som är öppen för alla, går att nå på www.digitalajag.se.

Den innehåller flera avsnitt om olika ämnen som digital säkerhet, e-post, videomöten, sociala medier och söka jobb. Utbildningen finns tillgänglig tills vidare. I ett nästa steg kommer mer avancerade utbildningsavsnitt att läggas till.

För information: Erik Sandström, chef digitala tjänster Arbetsförmedlingen direkt, 010- 488 38 09

Lost Password

Register

Skip to toolbar