Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

RFMA inbjuder till konferens om spel och spelmissbruk

Friday, March 23, 2018, 08:30 - 16:00 CET

kr750

Vägar in i spelmissbruk och vägar ut ur missbruket – nya riktlinjer och behandlingsmetoder

Spel och spelberoende har stora likheter med de problem som uppstår till följd av drogmissbruk. Spelandet kan förorsaka och förvärra sociala och psykiska problem hos såväl den enskilde som hos familj och övrig omgivning. Det samhälleliga ansvaret för spelproblem är oklara och skillnaderna i behandlingsinsatser och behandlingsambitioner är stora.

Från och med den 1 januari 2018 stärks emellertid den enskildes rättigheter och möjligheter att få hjälp vid problem med spel om pengar. Ansvaret för att bistå och hjälpa den enskilde läggs in i socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen. Spelmissbruk jämställs således med drogmissbruk. Socialtjänsten och hälso- och sjukvården får därigenom ansvar för att aktivt motarbeta missbruk av spel om pengar bland barn och unga samt uppmärksamma spelmissbruk som förekommer i den miljö som barn och unga vistas i.

Med denna konferens vill RFMA beskriva drivkrafter bakom spel och spelmissbruk, förekomsten av ärftlighetsfaktorer när det gäller spelmissbruk och varför vissa hamnar i ett okontrollerat spelande. Belysning av detta ges bl.a. av Stödlinjen. På konferensen kommer också att redovisas och diskuteras verksamma metoder för behandling av spelmissbruket. En central del av konferensen kommer självfallet att handla om Socialstyrelsens nya riktlinjer och vad de kan innebära för kommunernas och landstingens missbruksarbete.

Anmälan till konferensen med namn, adress och arbetsställe görs senast den 19 mars via epost till tore.karlsson@karlssonkonsult.se

Konferensavgiften är 750 kronor och i den ingår såväl för som eftermiddagskaffe. Avgiften kommer att faktureras. Anmälan är bindande.

Frågor om konferensen kan ställas till Tore Karlsson på tfn. 070- 556 18 60 eller via epost till tore.karlsson@karlssonkonsult.se

Organizer

Riksförbundet mot alkohol- och narkotikamissbruk
Email:
info@rfma.se
Website:
http://www.rfma.se/

Venue

ABF Huset
Sveavägen 41
Stockholm, 111 83 Sweden
+ Google Map
Phone:
08-453 41 00
Website:
abfstockholm.se

Lost Password

Register

Skip to toolbar