Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

NÄTDROGER & DOPNING

Thursday, September 7, 2017, 10:00 - 16:15 CEST

RFMA (Riksförbundet mot Alkohol och narkotikamissbruk) inbjuder till konferens om

NÄTDROGER & DOPNING

Användningen av s.k. nätdroger, som inhandlas via internet har blivit ett allt större samhällsproblem. Vanligt är att substanserna har cannabisliknande och centralstimulerande effekter på användaren. Olika typer av bensodiazepiner, som inte finns registrerade i Sverige, inhandlas numera också via nätet och det gäller även olika dopningspreparat. Vissa droger är syntetiska eller växtbaserade (Spice eller K2) och effekterna av dem liknar de som cannabis ger men dock med mer hyperaktivitet. Användningen har gett upphov till flera allvarliga fall av förgiftning, som krävt intensivvård. Några dödsfall har också inträffat. Flera av de berörda substanserna har visat sig svåra att upptäcka vid rutinmässiga blodprovstagningar men med nya metoder har man lyckats hitta och klassificera dem. Även substanser som skrivits ut legalt för att lindra smärta har blivit ett stort problem genom att de ibland bjuds ut till illegal försäljning. För närvarande klassificeras cirka 50 nya substanser per år i Sverige och cirka 100 i hela Europa. Allteftersom de upptäcks och analyseras blir drogerna klassade som antingen narkotika eller som hälsofarlig vara. Fram till en sådan klassificering är gjord kan drogerna säljas lagligt ofta med svåra konsekvenser.

Mot bakgrund av att användningen av nämna droger blivit ett allt större problem vill RFMA med denna konferens förmedla kunskap om förekommande substanser och om användningens konsekvenser. Vi vill i sammanhanget också informera om den ökade dödligheten bland personer som missbrukar olika former av beroendeframkallande medel till följd av smärta eller av andra orsaker.

Lokal: Katasalen

Anmälan till konferensen med namn, fakturaadress och arbetsställe skall göras senast den 31 augusti år 2017 via e-post till tore.karlsson@karlssonkonsult.se
Anmälan är bindande.
Konferensavgiften, som faktureras. är 750 kronor och i detta ingår såväl för- som eftermiddagskaffe. OBS! RFMA är inte momspliktigt.
Frågor om konferensen kan göras till Tore Karlsson på tfn: 070 – 556 1860 eller via e-post till tore.karlsson@karlssonkonsult.se

Välkomna!
Stefan Borg
Ordförande för Riksförbundet mot Alkohol- och Narkotikamissbruk

Vill ni läsa inbjuda och dagsprogram så hittar ni det här!

RFMA konferens om nätdroger, dopning och beoende genom läkemedel mot smärta

Details

Date:
Thursday, September 7, 2017
Time:
10:00 - 16:15
Event Category:
Event Tags:
, , , , , , , ,

Organizer

Riksförbundet mot alkohol- och narkotikamissbruk
Email:
info@rfma.se
Website:
http://www.rfma.se/

Venue

ABF Huset
Sveavägen 41
Stockholm, 111 83 Sweden
+ Google Map
Phone:
08-453 41 00
Website:
abfstockholm.se

Lost Password

Register

Skip to toolbar