Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Frukostseminarium om sexuella trakasserier

Monday, December 18, 2017, 08:00 - 10:00 CET

Den 18 december bjuder Forte in till ett frukostseminarium om kunskapsläget kring sexuella trakasserier. Detta med anledning av den pågående #metoo-rörelsen, som efter ett tjugotal upprop med över 50 000 underskrifter från olika delar av samhället tydligt visar att ämnets status behöver höjas. Det mediala intresset i samband med #metoo har lett till att fler efterlyser kunskap som kan användas för att bekämpa problemet på en strukturell nivå.

Forte har sedan tidigare identifierat att det finns kunskapsluckor kring sexuella trakasserier i arbetslivet. Det framkom bland annat i ett regeringsuppdrag till Forte 2015 kring arbetsmiljön i kvinnodominerade sektorer. I samband med den pågående debatten vill Forte bidra genom att lyfta fram befintlig forskning och kunskap – och därmed också uppmärksamma det forskningsbehov som finns inom detta område.

På frukostseminariet kommer forskare att kort presentera några olika forskningsperspektiv kring denna viktiga och aktuella fråga. Perspektiven utgår från arbetslivet/arbetsplatsen och chefskapet, universitet och högskola, våld i nära relationer, samt unga.

Frukostseminariet är gratis men kräver föranmälan. För anmälan klicka här

Kaffe och smörgås serveras från 7:30.

Organizer

Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd
Phone:
08-775 40 70
Email:
forte@forte.se
Website:
http://forte.se

Lost Password

Register

Skip to toolbar