Share This Post

Okategoriserade / SocialNätet-Arkiv / Socialt arbete

En sån här pärm önskar jag alla familjehemsföräldrar som får ensamkommande barn som placering

Nu är den klar, min informationspärm till blivande familjehem som kommer att ha ensamkommande barn placerade genom Faham Multicare Groups.

Det är en blandning av utdrag från mina föreläsningar*, lagar och rekommendationer från Socialstyrelsen, bra litteratur och sidor på internet om familjehemsvård och så citat från aktiva och erfarna familjehemsföräldrar som har ensamkommande barn placerade.
Det här är en sån informationspärm som jag borde haft när vi blev familjehem, ett lätt sätt att hitta både teoretisk kunskap och tips från andra familjehemsföräldrar. Det är en rikedom att få ta del av andras erfarenheter och slippa “uppfinna hjulet” själv om och om igen. Jag har, trots mina förkunskaper både teoretisk och från åren som familjehem, lärt mig mycket av att sammanställa den här pärmen.

Det är ju dessutom smart att det är en pärm, nu kan familjehemsföräldrarna lätt sätta in nya papper som de samlar på sig under utbildning och handledning.

Arbetet har gått väldigt snabbt under ungefär två veckor har jag letat material, kommunicerat med familjehemsföräldrar och skrivit. Under dessa två veckor hade jag dessutom tandvärk i fyra dygn.

Jag har börjat fundera på att det kanske inte är ett sånt stort steg för mig att skriva en bok.

Jag ser fram emot ett spännande 2016.

Eva-Lena Edholm, Föreläsare

* Hämtat från mina föreläsningar: “Hur anknytning påverkar vår självbild och relationer.”, “Barn beter sig bra om de kan – en föreläsning om att uppfostra barn och skydda den viktiga relationen mellan barnet och vuxne” och “Styrkor och resurser – en föreläsning om att starta positiva processer.”

Eva-Lena Edholm

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar