Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Låt mig berätta om ett biologiskt nätverk som inte ens får en chans…

Jag fick ett mejl i dag, 6 februari 2015, och jag vill dela med mig av det till er som är intresserade av sociala barn – och ungdomsfrågor. Jag har såklart gjort allt namngivet anonymt, fast egentligen borde jag skriva vilken socialtjänst det handlar om….

“Hej! !

Så var det klart. XXX socialtjänst ( en stor stad i norrland, min anmärkning) har tagit beslut om LVU på “Anna”. Och detta för att nätverket har lagt sig i. Dessutom förbjuder de “Annas” :s farmor och farfar att hälsa på henne. Och eventuellt oss också, plus min mans syster som är Annas faster. De ser oss som ett hot.

Det är helt absurt att det blivit då här. Bara för att ett nätverk bryr sig om “Anna”. Vi har aldrig motsatt sig att hon är placerad. Bara det att de aldrig gjort fullständig utredning på någon av oss släktingar, som hela tiden har varit öppna för att ta hand om flickan och dessutom har uppdrag som familjehem till en annan kommun sen flera år tillbaka. 

Förstod att det skulle bli slit för att jag anmälde till IVO. Men ingen av oss är ett hot. Hade vi velat hämta “Anna” så hade vi ju gjort det för länge sedan.
Jag blir så ledsen. Vet inte riktigt vad vi ska göra här näst. De stänger ute henne från hela hennes nätverk.

Sedan att jag funnits och stöttat “Annas” biologiska mor och far. Fått dom att skriva på vårdplan, vart en länk till sociala. Men sociala har aldrig skött sig åt andra hållet. Jag har ringt chefen. Lämnat meddelande i receptionen. Mailat. Och hon har aldrig hört av sig.

Alla träffar med “Anna” skulle gå genom sociala. Den 6 juni skrev jag ett brev att jag ville träffa henne. Det har jag fortfarande inte fått svar på.

Var bara tvungen att få skriva av mig.
Kan man överklaga att vi inte får träffa henne? 
Har du några förslag? 
Eller är det här ett fall som du har lust att titta närmare på och skriva mer om. Snacka om att inte anse att nätverket är viktigt.
Många varma kramar “Sara””

Eva-Lena Edholm, Föreläsare

Hemsida: www.evalenaedholm.se
Blogg: www.evalenaedholm.se/blogg
twitter: @evalenaedholm.se
facebook:https://www.facebook.com/EvaLenaEdholmForelasareHandledareOchKonsult
Mail: info@evalenaedholm.se

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar