Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Cannabis. En olycklig kärlekshistoria.

Jag läser första sidan i Amelies bok och blir fast. Det här är ingen torr fakta bok eller någon uppläxande förmyndarbok. Den här boken är skriven av någon som kommit innanför skinnet på människan och bakom den drogmissbrukandes fasad. Den innehåller metaforer som fördjupar förståelsen och samtidigt ett språk som är både enkelt och tilltalande. Boken är skriven av Amelie Andersson som är socionom och arbetat i många år med drogberoende ungdomar. Hon har skrivit boken för ungdomar som vill veta mer om cannabis och för föräldrar och alla som jobbar med ungdomar eller missbruksproblematik.

På ett sätt är det plågsamt tydligt vad drogen egentligen gör. Varför den är så förförisk och varför det är så svårt att sluta. Här finns fakta om cannabis och spice, vad som händer på kort och lång sikt när man använder drogerna. Amelie och en kollega har samlat nitton argument för att röka cannabis som de fått höra, men också den handfasta hjälpen i att bryta med missbruket. Amelie skriver om det vi människor innerst längtar efter, om vägen till vuxenlivet och om ungdomars olika vägar att bli hänförda och entusiastiska av livet.

Du är född nyfiken och vill uppleva vidden av dig själv, vara fri, klar, vaken. Hur skulle du kunna nöja dig med mindre?

Amelia menar att livets innehåll är så mycket mer än det materiella och att det finns många hållbara sätt att vara “hög” på¨livet istället för på droger.

Läs mer om boken här.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar