Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

BRIS bloggar!

Den är den 2:a april kl 14. Igår hade jag veckans föräldralediga dag, och både lunchade och fikade gott med min halvt-åriga Lo på Aspuddens uteserveringar.

Nu är jag tillbaka på BRIS, där vi redan under denna april månad hunnit tagit emot 268 telefonsamtal till Barnens Hjälptelefon varav 53 st av dessa blev ett stödjande samtal om allt från kärleksbekymmer till en mamma som slår. BRIS har också tagit emot och svarat stödjande på 16 anonyma mejl i BRIS-mejlen, om allt från kompisar som snackar bakom ryggen till svåra självmordstankar. BRIS har dessutom tagit emot, läst och hanterat 108 inlägg till BRIS Forum, där barn och ungdomar diskuterar och delar erfarenheter med varandra. Och i eftermiddag går BRIS-chattens första pass för april månad av stapeln, där vuxna på BRIS troligen kommer ha 20-30 stödjande chattar på i genomsnitt 45 minuter. Utöver dessa kontakter med barn och ungdomar har BRIS haft 12 st stödjande samtal i BRIS Vuxentelefon – om barn.

Det där är BRIS. Det är själva grundstommen i vårt arbete. Det är från det allt vårt övriga arbete utgår ifrån. Självklart är det då också så att i denna min blogg kommer dessa kontakter vara ständigt närvarande på ett eller annat sätt. Kontakterna kommer vila strax ovanför mitt huvud, som en ständig påminnelse om de barn och ungdomar och de frågor som BRIS och jag jobbar med.

Vet ännu inte mer exakt vad jag kommer använda bloggen till. Men säkert kommer jag passa på att berätta om aktiviteter och händelser runt om i landet där BRIS har ett finger med. Jag kommer relatera till diskussioner som förs antingen här på BRIS eller ute i vida världen, som berör BRIS och de barn och ungdomar vi jobbar för. Dagsaktuella nyheter på temat ska jag också försöka kommentera.

Dessutom ska jag nog se till att få anledning till att berätta om mina eskapader med halvt-åriga dottern hemmavid.

Hörs!

Thomas Jonsland
Samordnare IT/Dokumentation
BRIS

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar