Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Bokmässanspecial – samtal om självskada, socialpolitik, våld och skrivande som en del av behandlingen

På bokmässan finns enorma mängder av böcker om allt mellan himmel och jord. Där finns också massor av böcker som är intressanta för den som arbetar med socialt arbete. Alltså åkte jag dit och här får du nu ett podcastavsnitt bara om böcker!

Jag har samtalat med flera olika författare och här kommer mer information om dem och deras böcker. De presenteras i den ordning som de dyker upp i programmet.

Thérèse Eriksson och jag samtalar om självskadebeteende och mer om det kan du läsa på hennes hemsida. Hon berättar om boken Möt mig som jag är, men jag tipsar också om hennes bok Slutstation Rättspsyk som aktualiserats i dagarna.

På Statens Institutionsstyrelses olika behandlingshem har man arbetat med skrivande. Lea Kinnunen berättar om resultatet: två böcker som går att beställa kostnadsfritt från dem.

Arbeta med våld, uppmanar psykologen Hans Åberg! Både den som utsätts för våldet och den som utövar våld har rätt att få leva ett liv utan våld. Det är inte bara en möjlighet, utan också något som visat sig ge resultat. Boken Hans skrivit heter Arbeta med våld och kan beställas här. På hans hemsida kan du läsa ännu mer.

Socialpolitik fyller 20 år i år! Maria Wallin berättar om anledningen till att tidningen fortfarande finns, fast det aldrig var planen. Hon berättar också om projektet SocialAktion, Onådiga Luntan och erfarenhetsexperter.

Varmt välkommen att lyssna!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar