Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Bekräftelse och mothugg

Hastigt och lustigt fick jag möjlighet att åka till ett seminarium i Stockholm. Den här gången handlade det om krogrelaterad organiserad brottslighet, och hur man kan arbeta mot den. Det var en lång rad intressanta föreläsare som delade med sig av kunskap och erfarenhet för ett hundratal intresserade åhörare.

Föreläsarna är naturligtvis intressanta, och man får alltid med sig en del ny kunskap som man kan använda i sitt dagliga arbete. Men minst lika viktigt är det att träffa kollegor från andra kommuner: människor som liksom jag själv arbetar med brottsförebyggare frågor. Den här gången lärde jag känna en kommunutvecklare från Skara. Vi hann med en hel del spännande och givande diskussioner under fika- och lunchpauserna.

För oss som är ensamma i vår yrkesroll är det sådana diskussioner som lyfter arbetet. Den bekräftelse – eller det mothugg! – som man får i kontakten med kollegor från andra kommuner hjälper till att visa vägen i arbetet. Det är annars lätt att bli hemmablind när man bara har sig själv att diskutera med.

Jag har varit på seminarier där pauserna har varit den största behållningen. Det betyder inte att det är låg kvalitet på de seminarier som arrangeras, utan att det finns så många oerhört intressanta, kompetenta och engagerade människor runt om i landet!

Det här blir mitt sista blogginlägg, nästa månad tar någon annan över stafettpinnen – någon av alla dessa intressanta, kompetenta och engagerade människor som vi kanske mött på ett seminarium! Glad påsk!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar