Share This Post

Okategoriserade / Socialt arbete

Är vallöften löften?

Nu har vi i föreningen Stockholms hemlösa fått lite känning av röstfisktänkandet.

“Vänsterrockan” har presenterat lite aptitretande förslag kring pengar. I ett av dessa förslag tänker de använda hemlösa människor, vilket inte är nåt nytt.

Tro inte att detta förslag går ut på att ge hemlösa hem. Eller att faktiskt ta en hemlös mest grundläggande behov på allvar. Nej då, det är en massa “riktade” kategoriserande åtgärder. Allt enligt en gammal beprövad “rock en rolltradition” Pengar, pengar, pengar.

Vänsterkoalitionen använder STATLIGA, cementerande, beroendeskapande, kvarhållande och i slutänden destruktiva medel.

Högerkoalitionen använder frivilliga, pengasökande och i slutänden samma medel som vänstern.

Båda utgår från ett grundläggande brott mot de mänskliga rättigheterna. De accepterar båda i grunden att vissa människor i vårt samhälle inte åtnjuter samma mänskliga rättigheter som majoriteten av befolkningen. Efter att ha accepterat detta skapar man olika anledningar att söka pengar på dessa människor. Pengar pengar pengar.

Vi måste ha ett nolltolerans-tänkande kring hemlöshet. Stöd människor tillbaka till de grundläggande mänskliga rättigheterna.

En vädjan: Gör inte detta till en partipolitisk fråga. Använd inte de hemlösa till att göra reklam för era riksdagslöner och fallskärmar.

Rolf Nilsson, Ordf. Föreningen Stockholms hemlösa

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Register

Skip to toolbar